Ce am citit vara asta #2017

Summer-Wrap-Up-2016

Bună dragilor!

Azi vreau să vă spun câteva cuvinte despre cărțile pe care am reușit să le citesc vara aceasta, de fapt în Iulie și August.

A fost o vară plină de lucruri frumoase, plimbări, citit, mare și soare. Frumos și, deși nu imi place acest anotimp, prea fierbinte pentru gusturile mele, aș mai vrea câteva luni de genul.

Prima carte citită este „Străinul seducător” (Ticălosul seducător #2) de Christina Lauren. 

Nu prea mi-a plăcut, nu am putut să mă pun în pielea niciunui personaj, personajul principal m-a enervat constant, lua decizii atât de idioate, și firul poveștii nu a avut nimic special. Fiind a doua carte din serie, mă gândeam că este mai bună ca prima, dar din păcate nu a fost. A primit 2 steluțe pe goodreads și sincer nu o recomand.

Următoarea carte pe care am citit-o este „Leul, vrăjitoarea și dulapul”, prima carte din seria Cronicile din Narnia de C. S. Lewis.  Mi-a displăcut total, total. Nu a avut nimic special, nici povestea, nici personajele nu m-au impresionat. Știu că este o carte middlegrade și că ar fi trebuit să o citesc la vremea ei, dar acum mi-a picat la mână și nu am putut să o sufăr. Nu mă înțelegeți greșit, nu o condamn pentru că este pentru copii, pentru că am mai citit cărți pentru copii și alea chiar mi-au plăcut,  o condam pentru că povestea a fost plată. A primit o stea pe goodreads și nu voi mai continua seria.

Următoarele două cărți sunt tot pentru copii și fac parte din seria Ucenicul Vraciului de Joseph Delaney, și anume primele două volume: „Ucenicul Vraciului” și „Blestemul vraciului”. Mi-au plăcut foarte mult. Sunt pline de acțiune, de momente care m-au ținut cu sufletul la gură, de momente puțin mai infricosătoare, într-un cuvant, au fost potrivite pentru o zi fierbinte de vară.

Apoi am citit primele două volume din seria Alegerea de Kiera Cass, și anume „Alegerea” și „Elita”. IMG-20170911-WA0007

Mi-au plăcut, au fost ok. Am avut parte de acțiune, dragoste, invidie și opulență. Nu știu ce aș putea spune mai mult, le recomand oricui îi plac distopiile.

Următoarea carte citită este „Vicarul din Wakefield” de Oliver Goldsmith. 

IMG-20170911-WA0004

Am cumpărat-o de la un anticariat de la mare doar pentru că mi-a plăcut mult coperta. În schimb conținutul nu m-a dat pe spate, poate și din cauză că am avut o stare de spirit care corela cu mai multă libertate și acțiune, dar nu esre o carte groaznică. A primit 2,5/3 stele.

Următoarea carte pe care am citit-o este „Mumia sau Ramses cel blestemat” de Anne Rice. 

IMG-20170911-WA0006Această carte a fost un roller-coaster de sentimente. Este imensă, dar a fost o gură de aer rece pe căldură infernală. Am iubit-o și o iubesc. Ce să spun mai mult ? Trebuie să o citiți, chiar dacă vă sperie numărul de pagini, merită fiecare cuvințel. A primit 4 stele, i-aș fi dat 5, dar începutul a fost mai greu de trecut.

Apoi am citit „Mincinoșii” de E. Lockhart. O, doamne! A fost nemaipomenită! Nu mă așteptam la final, deși m-am gândit foarte mult în timp ce citeam, nu am putut anticipa finalul. Am fost târâtă (da, este cuvântul cel mai potrivit) prin o multitudine de sentimente și mi-a plăcut enorm. A primit 5 stele și o recoman cu dragă inimă.

Următoarea carte pe care am itit-o este al doilea volum din seria Hush Hush de Becca Fitzpatrick, și anume „Crescendo”. 

IMG-20170911-WA0003

A fost ok, nici foarte rea nici foarte bună, un roman de mijloc care explică anumite întrebări din primul și lasă întrebări pentru continuare. A primit 3 stele. O să continui seria pentru că sunt foarte curioasă să văd ce se mai întâmplă cu îngerii ăștia nu foarte cuminți.

Și ultima carte citită vara aceasta este „Hoțul fulgerului”, primul volum din seria Percy Jackson și olimpienii de Rick Riordan. Și că tot vorbeam de serii middle grade, vara asta am citit destul de multe cărți de acest gen și printre preferate se numără și asta. Mi-a plăcut mult, m-a făcut curioasă să citesc în continuare și să văd prin ce peripeții trece Percy pentru recuperarea fulgerului. Per total, este o aventură înteresantă ce merită citită. A primit 4 steluțe și sunt curioasă să citesc următoarele peripeții ale lui Percy.

Bun, și cam astea sunt cărțile citite vara aceasta, sunt multe, știu, dar am avut parte de o vară plină de aventură și mi-a plăcut mult. Sunt mândră de progresul făcut.

Voi ce ați citit vara aceasta ?

Seara faină!

 

 

4 thoughts on “Ce am citit vara asta #2017

Leave a comment