Colțișorul cărților #1

Bună dragilor!

Azi m-am hotărât să vă spun câteva cuvinte despre cărțile citite luna aceasta. A fost o lună foarte productivă din acest punct de vedere.

Ei bine, luna aceasta am citit șapte cărți. Sunt uimită că am avut timp și dispoziția necesară să termin atâtea. Sunt multe, deși unele destul de scurte, dar sunt mândră de mine.

Am început prin a citi Un dans cu un duce, de Tessa Dare. A fost o lectuă plăcută, ușoară, am reușit să termin această carte in one standing, pe autobuz.

Un-dans-cu-un-duce1

Sincer, m-a impresionat povestea de dragoste, deși nu prea sunt o fană înrăită a genului romance. A primit patru stele pe goodreads.

Următoarele două cărți le-am citit în decursul read a thon-ului organizat în această lună, și anume partea a doua din Banchetul Nebunilor de Rachel Mead și Orașul de sticlă de Cassandra Clare. (Puteți să vedeți părerea mea despre fiecare accesând acest link Update read-a-thon)

Următoarea carte citită luna aceasta a fost Memoriile unei gheișe de Arthur Golden. (Puteți, de asemenea, să aflați părerea mea despre această carte accesând acest link:  Recomandarea săptămânii #11)

Am dat o tură și pe la bibliotecă și am ales Spectrul lui Alexander Wolf de Gaito Gazdanov.

spectrul-lui-alexander-wolf_1_fullsize

A fost o carte bună, misterioasă, piperată cu puțină iubire. A fost bună, dar nu extraordinară. În 160 de pagini ale ei, m-am aflat în mintea unui om terorizat de ideea comiterii unei crime. A avut suișuri și coborâșuri, mustrări de conștiință și fapte reale. A fost un drum scurt, după părerea mea, care trebuia alimentat cu mai mult. Per total, am ajuns la concluzia că literatura rusă este de calitate și trebuie să-mi mai destind puțin orizonturile cu privire la autorii ei.

Și tot de la bibliotecă am ales și După cutremur  de Haruki Murakami.

Haruki-Murakami__Dupa-cutremur-130

Ei bine, această carte m-a dezamăgit profund. Este a doua carte de Murakami, pe care o citesc și care mi-a lăsat un gust amar.

Este împărțită în scurte povestioare, având în centru diferiți oameni, diferite comportamente și gânduri, după marele cutremur din Kobe.

Pur și simplu nu am regăsit acel „ceva” atrăgător la ea, așa cum am găsit la prima carte citită și anume Pădurea Norvegiană. Nu am putut să-i dau mai mult de două stele pe goodreads, și astea au fost trase de păr.

Și ultima carte pe care am citit-o luna aceasta a fost Puterea extraordinară a subconștientului tău de Joseph Murphy.

Puterea_extraordinara_a_subconstientului_tau_deceneu

Această carte a fost destul de greu de „digerat”. M-am chinuit să o citesc pe parcursul a mai multor luni, pentru că prezintă niște idei mai puțin comune despre puterea vindecării care este prezentă în fiecare din noi. Am reușit totuși să le înțeleg și să pun câteva dintre povețe în practică, și, sincer, cu multă concentrare pot da roade.

Voi ce ați citit luna aceasta ? Ce recomandări îmi puteți face ?

Vă aștept părerile cu mare drag.

5 thoughts on “Colțișorul cărților #1

      1. Mie mi-a plăcut foarte mult și Pădurea norvegiană. O recomand !
        Mulțumesc pentru recomandare, cred că o să o încerc, deși am rămas destul de dezamăgită de această carte a lui.

        Like

Leave a comment